V Sony jsou konečně připraveni spustit streamování her z cloudu pro všechny majitele konzolí PlayStation 5. Podporované hry nebudete muset instalovat do konzole, ale rychle je spustíte z cloudu. Tato nová možnost ale bude dostupná pouze pro předplatitele PlayStation Plus Premium. Tento nejdražší tarif PS Plus stojí 445 Kč měsíčně, 1 300 Kč za tři měsíce a 4000 Kč za rok.

U podporovaných her si budete moci zvolit rozlišení 4K, 1440p, 1080p nebo 720p. Hry poběží při 60 snímcích za sekundu a mohou se pochlubit také SDR/HDR, stejně tak podporou všech zvukových možností PS5, včetně 5.1, 7.1, a technologie Tempest 3D Audiotech. Vyžadováno je internetové připojení alespoň 5 Mb/s, 15 Mb/s pro 1080p a 38 Mb/s+ pro 4K.

Hraní z cloudu mají podporovat stovky digitálních titulů z katalogu PlayStation Plus a zkušebních verzí. V rámci streamování budou dostupné také dodatečné balíčky a další doplňky.

Sony láká na největší hity PS5. Vyjmenovává Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11 a Saints Row IV. U zkušebních verzí zmiňuje Hogwarts Legacy, Zaklínač 3: Divoký hon a The Calisto Protocol. Potom také plné hry Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys či Fortnite.

Cloudové streamování do PS5 pro členy PS Plus Premium bude v Evropě spuštěno 23. 10. letošního roku. Na seznamu zemí nechybí Česká republika, Slovensko a sousední Polsko. Už 17. 10. se ho dočkají v Japonsku, v USA budou čekat do 30. 10.

„Doufáme, že si hráči novou funkci streamování na PS5, která bude automaticky přidána k jejich členství PlayStation Plus Premium, užijí. I nadále se budeme soustředit na rozvoj funkcí a výhod této služby, takže se máte na co těšit,“ dodává Hideaki Nishino ze Sony.