Společnost Sony dnes představila nový vzhled konzole PlayStation 5. Změněn je design standardní verze s Blu-ray mechanikou i čistě digitální edice. Dle společnosti poskytuje větší výběr a flexibilitu.

Obě verze jsou vybaveny 1TB SSD úložištěm (místo 825 GB) a jejich rozměry jsou oproti původním verzím zmenšeny o více než 30 %. V případě hmotnosti je to 18 % a 24 %.

Prodávat se budou brzy – v USA od listopadu a v následujících měsících se dostanou do celosvětového prodeje, tedy i k nám. Pokud si koupíte digitální edici PS5, můžete si později přikoupit mechaniku za 120 eur (v přepočtu 3000 Kč). Potvrdily se tedy spekulace, které byly v posledních měsících početné.

„Stejné technologické vlastnosti, díky nimž je PS5 nejlepší na hraní, jsou zabaleny do menšího provedení spolu s připojitelnou jednotkou Ultra HD Blu-ray a 1TB SSD pro větší interní úložiště,“ uvádí Sony. Po stránce hardwaru žádné změny nečekejte.

Sony doporučené maloobchodní ceny stanovila takto: 549,99 eur (v přepočtu 13 500 Kč) za PS5 s Ultra HD Blu-ray mechanikou a 449,99 eur (v přepočtu 11 050 Kč) za PS5 Digital Edition. Sony neoznačuje nový model jako slim. Je to pravděpodobně z toho důvodu, že nahradí originální modely. Ty se tedy po vyprodání zásob přestanou úplně prodávat.

S novým modelem bude dodáván také nový stojánek pro vertikální polohu. Prodávat se bude samostatně za 29,99 eur (v přepočtu 737 Kč). Je kompatibilní i s původními modely PS5. V balení je pouze stojánek pro horizontální polohu.

SPECIFIKA NOVÉ PS5

SPECIFIKA NOVÉ PS5 DIGITAL EDITION