Společnost NVIDIA na GDC 2024 oznámila, že přední vývojáři AI využívají její sadu technologií pro tvorbu „digitálních lidí“ k vytváření realistických avatarů a dynamických postav pro řadu odvětví od her po aplikace ve zdravotnictví, finančních službách a retailu.

Technologické ukázky představily společnosti Hippocratic AI, Inworld AI, UneeQ a řada dalších. Stavebními kameny jsou NVIDIA Avatar Cloud Engine (ACE) pro oblast řeči a animací, NVIDIA NeMo, která má na starosti jazyk, a NVIDIA RTX pro ray-tracingový rendering.

„NVIDIA nabízí vývojářům prvotřídní sadu technologií pro vytváření digitálních lidí,“ řekl John Spitzer, viceprezident pro vývojářské a výkonnostní technologie ve společnosti NVIDIA. „Tyto technologie mohou pohánět komplexní animace i konverzace nezbytné k tomu, aby digitální interakce působily reálně.“

Nová technologická ukázka Covert Protocol (nahoře), která vznikla ve spolupráci společností Inworld AI a NVIDIA, posouvá hranice možností interakce s postavami ve hrách. AI engine firmy Inworld integroval technologii NVIDIA Riva pro přesný převod řeči na text a NVIDIA Audio2Face pro realistické zobrazení obličeje.

„Kombinace mikroslužeb NVIDIA ACE a Inworld Engine umožňuje vývojářům vytvářet digitální postavy, které jsou hybnou silou dynamických příběhů, a otevírá tak nové možnosti, jak mohou hráči docházet k rozuzlení, dedukovat a hrát,“ řekl Kylan Gibbs, generální ředitel společnosti Inworld AI.

Engine umělé inteligence Inworld využívá multimodální přístup ke ztvárnění nehratelných postav (NPC) a spojuje systémy simulující kognitivní funkce, vjemy a chování pro tvorbu vztahujícího příběhu se strhujícími postavami renderováními pomocí RTX v nádherně zpracovaném prostředí.

Společnost Hippocratic AI vytvořila na základě LLM virtuálního zdravotnického asistenta, který dokáže telefonovat pacientům, řeší úkoly spojené s koordinací péče, poskytuje předoperační pokyny, stará se o péči po propuštění a mnoho dalšího. Představila rozšíření svého řešení o mikroslužby NVIDIA ACE, NVIDIA Audio2Face spolu s NVIDIA Animation graph a NVIDIA Omniverse Streamer Client. S jejich pomocí ukázala potenciál generativní AI využité pro zdravotnického avatara.

Společnost UneeQ integrovala do své platformy mikroslužbu NVIDIA Audio2Face a zkombinovala ji s technologií Synanim ML. Díky tomu vytvořila vysoce realistické avatary, kteří zajistí interaktivní zákaznický servis online.