Japonský magazín 4Gamer vyzpovídal jeden z velkých japonských agregátů, Koei Tecmo, který má pod sebou například studio Team Ninja, které pracovalo na sérii Nioh. Ředitel zmíněného studia se rozpovídal a přinesl nám několik zajímavých informací.

„V únoru vydáme Nioh 2 Remastered: Complete Edition spolu s The Nioh Collection. Poslední jmenovaná bude zahrnovat oba tituly Nioh série a bude speciálně pro PlayStation 5. Osobně doufám, že tohle bude možnost pro hráče, kteří Nioh ještě nehráli a chtějí si ho vychutnat na nové generaci konzolí,“ uvedl.

Mnohem důležitější bylo jeho pozdější vyjádření: „Také se připravujeme na hromadu oznámení nových titulů, které v roce 2021 pod Team Ninjou vyjdou, vyhlížejte proto další informace!“

Přečtěte si také: Kompletní edice Nioh 2 pro PS4 a PC a remastery Nioh pro PS5

Bohužel o tajných projektech nic nevíme, můžeme jen spekulovat, zda půjde o pokračování známých značek nebo něco úplně nového. Asi všichni bychom si přáli další Ninja Gaiden. A možná se ho dočkáme. Už na začátku prosince/decembra minulého roku Koei Tecmo zaregistrovali novou ochrannou známku pro Ninja Gaiden.

Navíc podle představitelů Koei Tecmo máme u několika titulů zvolat „Konečně!“ Tím pádem půjde o nějakou starší značku, která delší dobu spinká. Automaticky se nabízí Ninja Gaiden nebo Fatal Frame / Project Zero.

Pro shrnutí, Nioh a Nioh 2 se na PlayStation 5 podívá již 5. 2. 2021. Bohužel, Nioh 3 se nedočkáme. Série byla uložena k ledu a v Team Ninja se chtějí soustředit na jiné tituly.