Velké novinky pro fanoušky Nioh si na dnešní den připravila společnost Koei Tecmo. Ta v jeden okamžik oznámila kompletní edici Nioh 2 pro PS4 a PC, stejně tak remastery kompletních edic prvních dvou dílů Nioh pro PlayStation 5.

Začneme ale něčím jiným. 17. 12. letošního roku vyjde The First Samurai, třetí a poslední rozšíření Nioh 2 pro PS4. Hráči se tak budou moci seznámit s celým příběhem. Pokud ho neznáte, tak pro PS4 a PC vyjde 5. 2. nadcházejícího roku kompletní edice Nioh 2. Ta zahrne původní hru a všechny tři dodatečné balíčky: The Tengu’s Disciple, Darkness in the Capital a The First Samurai.

Na počítačích bude hra podporovat 4K rozlišení a ultra širokoúhlé monitory. Samozřejmostí je také HDR a možnost hrát až ve 120 snímcích za sekundu, stejně tak podpora myši a klávesnice.

To stále není vše. 5. 2. 2021 dorazí také Nioh Remastered a Nioh 2 Remastered pro PlayStation 5. Hry bude možné koupit zvlášť, případně v Nioh Collection. Na PS5 tituly poběží v rozlišení 4K a vývojáři slibují až 120 snímků za sekundu. Kromě rychlého načtení a vylepšené grafiky je slibována také možnost přenesení uložených pozic z PS4. Majitelé Nioh 2 na PS4 budou moci bezplatně upgradovat na PS5 verzi, což platí také pro kompletní edici Nioh 2.

Vypadá to, že první díl Nioh nedostane bezplatné vylepšení pro PlayStation 5. Minimálně o něm v současné době společnost nemluví, podrobnosti nejsou v tiskové zprávě a bohužel ani na oficiálních stránkách.

Předobjednávky výše zmíněných her budou spuštěny 20. 11.