Fanoušci bojových sérií Ninja Gaiden a Dead or Alive se opatrně mohou těšit na návrat těchto her. Prezident Team Ninja měl na konferenci G-Star v jihokorejském Pusanu potvrdit restarty Ninja Gaiden a Dead or Alive.

Bohužel nemohl sdělit další podrobnosti, ale doufal, že více zpráv bude moci zveřejnit co nejdříve. Mezitím se na plátně za ním objevily obrázky obou her s nápisem „budoucnost Team Ninja – Reboot populárních sérií“.

V poslední době se mohlo zdát, že v Team Ninja na oba tituly zapomněli, když se vývojáři soustředili na sérii Nioh a novinky Wo Long: Fallen Dynasty (vyjde v roce 2023) a Rise of the Ronin (rok 2024).

S Ninja Gaiden jsme se setkali naposledy v roce 2021 v rámci Master Collection s kompilací remasterovaných her Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 a Ninja Gaiden 3: Razor's Edge pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, zatímco Dead or Alive 6 bylo vydáno v roce 2019 na PC, PS4 a Xbox One.

Už včera se objevily klepy, že restart Ninja Gaiden vzniká ve spolupráci s PlatinumGames, které je podepsáno za sérií Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance, NieR: Automata a dalšími. S ohledem na to, co v Team Ninja mají ve vývoji, tak by to dávalo smysl. Jde to ruku v ruce také s komentářem ze začátku tohoto roku, kdy zástupce Team Ninja byl otevřen tomu svěřit Ninja Gaiden někomu jinému.