Firefly Studios, vývojáři, kteří byli za tvorbu svých strategických her nominováni i na BAFTA, se nyní pochlubili půlhodinovými gameplay záběry z kampaně Stronghold: Warlords. Můžeme díky nim konečně důkladněji vidět jednotlivé mechanismy a především novinky, které se titul snaží do této série přinést.

Zveřejněné gameplay video nám ukazuje celou jednu misi, ve které se vydáme do Číny 238 př. n. l., kdy se objeví legendární Qin Shi Huang a nechvalně známý rebelský válečník Lao Ai. Hlavním cílem mise je získat zpět ukradenou pečeť obléháním Lao Aie za pomoci místních válečníků, nových obléhacích zbraní využívajících střelný prach a různých typů jednotek. Zde jsou potom všechny novinky, které Stronghold: Warlords do série přináší:

  • Nové typy válečníků se schopností obléhat nepřátele, poskytovat zásoby a vylepšení armády.
  • Obléhací zbraně jako Hwacha, Fire Ox, Katapult a Rocket Cart.
  • Typy jednotek včetně ohnivých kopiníků, generálů a mongolských koňských lučištníků.
  • Nové ekonomické funkce jako spokojenost armády a řetězce s hedvábím a čajem.

Nová ukázka ze Stronghold: Warlords nám nastínila, co všechno máme od hry očekávat a na co se těšit. Nové mechaniky, zbraně, typy válečníku či ekonomický systém zaměřený na Vietnam, Čínu, Mongolsko a Japonsku. Vývojáři navíc slibují, že hra bude reálnější. Na Steamu by měla vyjít v průběhu letošního roku.