Jagged Alliance 3 vyjde brzy na konzole, oznámila dnes společnost THQ Nordic. Potvrzeny jsou platformy PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Cena bude 60 dolarů/eur. Nahoře oznamovací trailer.

Tisková zpráva připomíná úspěch PC verze, která nedávno vyšla. Na serveru Metacritic má průměrné hodnocení 81/100. Žoldáckou tahovou strategii zasazenou do fiktivní země Gran Chien chválí také hráči na Steamu, kde má velmi kladné hodnocení (91 %).

Na přesné datum vydání konzolových verzí Jagged Alliance 3 si musíme ještě počkat. Nicméně, v oficiálních dokumentech bylo 16. 11. 2023.

THQ Nordic potvrzuje omezené kusy limitované edice, která bude dostupná nejen pro konzole, ale opět i pro PC. Dostupných má být 550 kusů, ale pouze přes internetový obchod THQ Nordic a kamennou prodejnu ve Vídni. 

Taktická edice je zabalena v ochranném kufru, které je stoprocentně vodotěsné a prachotěsné, s certifikací IP67. Jeho vnější rozměry jsou 258 x 243 x 118 mm a vnitřní 235 x 180 x 106 mm. Uvnitř najdete odolný taktický opasek na kalhoty, taktické pouzdro na opasek pro vaše pomůcky, A.I.M. pin, sadu 36 karet postav, originální soundtrack na disku a kopii Jagged Alliance 3 na disku v limitovaném media booku.

„Ve hře Jagged Alliance 3 si vyberte z obrovské soupisky žoldáků s vlastními jedinečnými osobnostmi, rozmary a příběhovým pozadím. Pak vyrazte na průzkum Grand Chienu, kde budete potkávat nové lidi, vydělávat peníze, rozvíjet svůj tým, a nakonec budete činit rozhodnutí, která ovlivní osud celé země,“ láká tisková zpráva.

  • Zapojte se do bohatého, taktického tahového souboje
  • Rekrutujte členy svého týmu z velké soupisky jedinečných žoldáků včetně oblíbených favoritů komunity
  • Sbírejte kořist a upravujte si arzenál zbraní a vybavení
  • Vyberte si ze široké škály speciálních perků a přizpůsobte si žoldáky, které budete rozvíjet
  • Rozhodněte o osudu Grand Chienu v otevřené struktuře ve stylu RPG
  • Ovládejte území, trénujte místní obyvatelstvo, velte několika skupinám a braňte se proti nepřátelskému vojsku v živém, aktivním světě
  • Užijte si kampaň s přáteli v režimu online kooperace