První díl adventurní série Syberia vyšel už v roce 2002 a ihned si získal srdce hráčů díky poutavému příběhu, sympatickým postavám, ale hlavně díky své unikátní atmosféře, která je s touhle sérii od Benoîta Sokala neodvratně spjata. Hra se později dočkala ještě tří pokračování, kdy poslední díl s podtitulem The World Before spatřil světlo světa v roce 2022.

A s velkou parádou nyní vývojáři Microids, kterým za tuto sérii vděčíme, a produkční studio What the Prod oznamují spolupráci za účelem převést tento kouzelný svět do podoby animovaného seriálu.

Příběh by se měl točit okolo naší známé Kate Walkerové, ambiciózní, mladé právničky z New Yorku. S ní prožijeme velká dobrodružství napříč východní Evropou a až do západního Ruska.

V obou studiích jsou z projektu velmi nadšeni a můžeme cítit velké emoce a zápal pro realizaci celého projektu. Zakladatel studia Microids Elliot Grassiano sdílel tato slova:

Je pro mě velkým potěšením vidět, jak se Syberia zrodí v animovaném formátu. Jsme nadšení ze spolupráce s What the Prod studiem, abychom fanouškům nabídli skvělý vizuální zážitek a zachytili duši této značky naprosto věrohodně. Tento seriál bude novou příležitosti jak pro hráče, tak pro nové diváky k objevení, nebo znovu navštívení fascinujícího světa Syberia.“

Pozitivně se vyjádřila i manželka a děti Benoîta Sokala. Designéra, výtvarníka a scenáristy, který se na všech dílech podílel a nemalou měrou mu vděčíme za podobu jakou má Syberia dnes. A který bohužel v roce 2021 opustil tento svět:

„Můj manžel by byl velmi poctěn, kdyby viděl jeho práci převedenou do podoby animovaného seriálu. Se světem Syberia vytvořil magický a časově nespoutaný svět a jsem ráda, že se díky této adaptaci dostane k novým divákům.“

Microids nepochybně dohlédne, aby lidé z What the Prod dodržovali limity kvality, které fanoušci od série očekávají. Nicméně What the Prod je v oblasti animovaných seriálu velmi respektované, a tak se snad o výsledné kvality nemusíme bát.

Bohužel, žádné bližší informace ohledně scénáře, herců a termínu premiéry nemáme. Detaily bychom se měli dozvědět brzy.