Minulou sobotu jste si na našem magazínu mohli přečíst novinku, že se Nintendo vrací k Wii Fit a pro Switch chystá periferii určenou pro cvičení. Dnes odpoledne přinesla japonská společnost nové informace o tomto zařízení a s nimi představila i Ring Fit Adventure. Jde o novou fitness hru pro Switch, která využívá tento speciální kruhový ovladač.

Než se vrhneme na samotnou fitness hru, pojďme si představit onu periferii. Jmenuje se Ring-Con a funguje tak, že do něj vložíte Joy-Con. Druhý Joy-Con umístíte na pásek kolem nohy, aby docházelo k monitorování vašich pohybů. Budete tak cvičit a zároveň se skvěle bavit při hraní různých her.

Ring Fit Adventure je dobrodružná hra, ve které budete prozkoumávat fantasy svět a bojovat s nepřáteli. Samozřejmě vše prostřednictvím vašich pohybů. Například boj vyžaduje dřepy a obrana zase protahování těla, což skvěle demonstruje trailer. Dohromady budete moci prozkoumat 20 různých světů a připraveno má být 40 všelijakých „fit schopností“, které budou vyžadovat zapojení vašich rukou a nohou. A ano, budete cvičit i jógu.

Právě jsme si popsali režim Adventure. Ve hře bude ale přítomen i Quick Play pro rychlé/krátkodobé hraní, stejně tak Simple a Sets, které jsou zaměřené na cvičení. Ve všech případech ale můžete svůj dosažený úspěch ukládat a klást na sebe různé cíle. Plus Quick Play je dobrý i pro hraní ve více lidech, abyste se rychleji střídali s ostatními v místnosti. Pokud pak budete chtít hrát v noci, kdy nemůžete dělat velký rachot, tak se vám bude hodit Silent mód zaměřený na tišší fitness cvičení. K tomu hra obsáhne ještě řadu nastavení, abyste cvičili tak jak chcete vy.

Stephan Bole, prezident evropské divize Nintenda, se vyjádřil, že je v NDA jejich společnosti přicházet s novými způsoby, jak pobavit hráče. „Ring Fit Adventure pro Switch je druh hry, v níž se fitness potkává s dobrodružstvím,“ dodal.

Ring Fit Adventure se bude prodávat společně s Ring-Conem od 18. října. Cenu v současné době neznáme.