Je libo se vrátit do dob minulých a zavzpomínat si na největší slávu italského instalatéra Maria? Pokud vlastníte Switch, Nintendo si pro vás připravilo perfektní nabídku. Od 19. 9. budete mít až do března/marca možnost zakoupit Super Mario 3D All-Stars. Kolekci remasterovaných dílů Super Mario 64, Super Mario Sunshine a Super Mario Galaxy. To všechno v HD kvalitě.

Celá kolekce bude k dostání online i ve fyzické podobě za doporučenou maloobchodní cenu 60 dolarů (1340 Kč / 50 €).

Není to však jediná novinka, které jsme se na dnešním Nintendo Direct dočkali. Oznámen totiž byl i starý… nový… staronový díl Maria. Super Mario Bros. 35.

V jádru jde o původní Super Mario, ovšem s 35 hráči. Ti spolu bojují o dosažení vítězství - poslední instalatér naživu vyhrává. S mincemi budete kupovat předměty, které vám pomohou k vítězství. Hra bude zdarma pro členy Nintendo Switch Online, avšak, obdobně jako Super Mario 3D All-Stars výše, pouze do března/marca příštího roku. Více informací najdete na oficiálním webu.

Pokud je libo něco trochu permanentnějšího, co takhle Mario Kart Live: Home Circuit? Tahle hra vám s pomocí Switche dovolí ovládat fyzické autíčko na trati, kterou si doma sami postavíte.

K zakoupení budou dva sety, jeden s Mariem a jeden s Luigim. Oba nabídnou nejen samotné vozidlo s postavičkou, ale také čtyři brány, kterými budete muset na trati projet, dvě směrové cedule a nabíjecí USB kabel. K vydání dojde 16. 10.

Nechybí ani o něco tradičnější oznámení. Na Nintendo Switch se totiž také podívá Super Mario 3D World. Ovšem v trochu jiné formě. Ačkoli se máme dočkat všeho, co nabízela už původní hra - tedy kooperativní hratelnosti, kreativních levelů a power-upů - mají nás čekat i nějaké novinky. Proto je kompletní název hry Super Mario 3D World + Bowser's Fury.

Konkrétní detaily se dozvíme až někdy později. Hra nicméně vyjde 12. února/februára za cenu 60 dolarů.

A aby toho nebylo na závěr málo, můžete si na Maria, který slaví 35 let, zavzpomínat opravdu autenticky. Spolu s novými hrami totiž Nintendo oznámilo i „nový“ kus hardwaru, na němž si budete moci zahrát původní Super Mario Bros. včetně Super Mario Bros.: The Lost Levels.

Game & Watch: Super Mario Bros. vyjde 13. listopadu/novembra a obsáhne také upravenou verzi hry Ball a 35 „malých detailů“ navíc.