Nadšení z prvního traileru na podmořské dobrodružství Subnautica 2 malinko ochladne. Fanoušci budou muset být trpěliví, protože na plnou verzi si ještě počkají. V předběžném přístupu bude hra dva až tři roky.

Survival Subnautica 2 vstoupí do Early Access někdy v roce 2025. V době tohoto spuštění bude k dispozici kooperace a několik biomů, které zavedou hráče do nového světa doprovázeno zcela novým příběhem. Ten se vzhledem k dlouhému vývoji bude postupně skládat, jak hráč bude prozkoumávat nové prostředí.

Spolupráce hráčů byla ukázána v nedávném videu. K té se v první fázi předběžného přístupu přidá několik biomů, část příběhů a řada tvorů a předmětů ke craftingu. Budoucí aktualizace přinesou nové funkce, stvoření, biomy a další obsah.

„Jste průkopníkem na cestě do vzdáleného světa, ale něco není v pořádku. Umělá inteligence lodi trvá na tom, abyste pokračovali v misi. Tento svět je však příliš nebezpečný na to, aby v něm lidé přežili... Pokud nezměníte to, co znamená být člověkem. Jaká stvoření, inteligentní či jiná, na vás budou čekat, až dorazíte?“ prozrazuje studio Unknown Worlds první detaily.

Těšit se můžete na podmořské útesy a bujná královská pole s různými ekosystémy a jedinečnými tvory. Přežití v tomhle novém světě závisí mimo jiné na výrobě a používání správných nástrojů, včetně skenerů a baterek. Můžete si postavit vlastní základny a ty si přizpůsobit k obrazu svému.

Subnautica 2 bude dostupná na PC (Steam a Epic Games Store) a Xbox Series X/S. Později se očekává verze pro PlayStation 5.