Většina herního světa se v těchto dnech soustředí na právě probíhající německou výstavu Gamescom v Kolíně nad Rýnem. A pak je tu studio Valve, které si dál žije ve svém vlastním světě. Dokazuje to nová aktualizace Left 4 Dead 2. Ano, legendární kooperativní střílečka sice vyšla už v roce 2009, ale občas si na ní tvůrci z Valve očividně dokážou vzpomenout.

Nejde přitom o nějakou drobnou záplatu. Seznam změn, který je k dispozici přímo na Steamu, je naopak překvapivě rozsáhlý a zahrnuje novinky, opravy a aktualizace spojené s funkcemi herních skriptů, mapami, mutacemi, různými herními módy i s obsahem převedeným z prvního dílu Left 4 Dead z roku 2008. Určitá část úprav pak souvisí s masivní komunitní aktualizací The Last Stand, která v roce 2020 nalila do Left 4 Dead 2 nový a z nejvyšších míst posvěcený život a hratelný obsah.

S The Last Stand (zkráceně TLS) updatem pak souvisí asi nejzajímavější a určitě nejzábavnější a nejdůležitější změna na první mapě kampaně Swamp Fever:

  • Na základě populární komunitní žádosti se teď TLS aligátor z bažin kanonicky jmenuje Fred.

Aby bylo jasno, jedná se o plyšového, vcelku nenápadně umístěného plyšového aligátora, ne o živého tvora. Ale proč zrovna Fred a kdo z komunity takové jméno požadoval tak moc, že tvůrci z Valve nakonec poslechli? To nevíme. Neví to ani redaktoři fanstránky Baldur's Gate 3 - také známé jako PC Gamer - kteří na nový patch pro Left 4 Dead 2 ve velmi vzácné přestávce v nekonečné záplavě článků o úspěšném RPG od studia Larian upozornili.

Je ale určitě zajímavé vidět, že Valve pořád dokáže zajímavým, zábavným a milým způsobem interagovat s komunitou. Samozřejmě hodláme Left 4 Dead 2 znovu stáhnout, abychom se na Freda pořádně podívali. Protože koho by v Left 4 Dead zajímali nějací nakažení. Aligátor má prostě přednost.