Delší čekání na další Ghost Recon. Úspěšné Detroit: Become Human. Elden Ring má další cenu za hru roku. Autoři Destruction AllStars pracují na Sea of Thieves. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Kvůli nelehké situaci v Ubisoftu je těžké nyní cokoliv předpovídat. Pokud ale čekáte na nový Ghost Recon, tak insider Tom Henderson radí obrnit se trpělivostí. Dle jeho názoru je letošní premiéra nového dílu velice nepravděpodobná. Nedávno se o hře spekulovalo. Podle Hendersona dorazí další díl taktické akce až kolem roku 2025. Ghost Recon: Breakpoint z roku 2019 dopadl hrozně.

- Detroit: Become Human má na kontě více než 8 milionů prodaných kopií, pochlubilo se studio Quantic Dream. V březnu loňského roku to bylo 6,5 milionu. Jde o největší úspěch této firmy. Ta teď chystá Star Wars Eclipse.

- Předplatitelé PS Plus Premium mají přístup k dalším dvěma hrám v trial verzi. Po The Last of Us Part 1 (PS5) došlo na Gotham Knights (PS5) a Nickelodeon Kart Racers 3 (PS5 a PS4). U The Last of Us Part 1 a Nickelodeon Kart Racers 3 můžete hrát dvě hodiny, zatímco u Gotham Knights je to hodina.

- Elden Ring získalo cenu za hru roku od New York Videogame Critics Circle. Také za nejlepší svět, zatímco God of War Ragnarök má cenu za nejlepší scénář. Phil Spencer z Xboxu byl oceněn cenou Legend Award a indie hrou roku je Vampire Survivors.

- U příležitosti oslav lunárního nového roku plánují vývojáři z FYQD-Studio a PLAYISM větší aktualizaci do Bright Memory: Infinite. Největším lákadlem se zdá být Perspective-Assist. Budete moci hrát z pohledu třetí osoby, ovšem model hlavní hrdiny se zobrazí jen tehdy, když se bude pohybovat nebo střílet. Při míření, používání schopností, boji zblízka a bránění se kamera vrátí do pohledu z první osoby.

- Propouští nejen Microsoft, ale také Unity. Společnost stojící za stejnojmenným enginem vzhledem k současným ekonomickým podmínkám propustí téměř 300 zaměstnanců. Firma chce být selektivnější v investicích. Proto jdou některé projekty do šuplíku.

- Tak už víme o další hře, kterou Ubisoft zrušil. Server Insider Gaming zjistil, že do koše šla battle royale akce s kódovým označením Project Q. Ten byl oznámen před rokem a letos měla proběhnout řada dalších uzavřených testů. Zrušení mělo být oznámeno na Discordu hry. Už dříve Ubisoftu nedopadl Hyper Scape a celkově měla firma zrušit tucet takových her.

- Studio Lucid Games, které ve spolupráci se Sony vytvořilo Switchblade a Destruction AllStars, začalo spolupracovat s Rare na vývoji nového obsahu pro Sea of Thieves.

- Druhá sezóna v Call of Duty: Warzone 2.0 a Modern Warfare 2 bude spuštěna až 15. 2. 2023. Studio Infinity Ward oznámilo odklad, aby mohli vývojáři zapracovat na změnách na základě zpětné vazby od komunity. Hráči se mají těšit na zcela nový obsah, návrat Resurgence a úplně novou malou mapu pro Warzone 2.0. Více se dozvíme příští týden.

- K Run, Sackboy! Run! se 21. 2. 2023 na iOS a Androidu přidá bezplatná hra Ultimate Sackboy. Jde o bezplatnou běžeckou hru. Připravuje ji britsko-maltské studio Exient s licencí od Sony.