Dobré ráno. Iron Man od tvůrců remaku Dead Space může využít Unreal Engine 5. Ubisoft opět ignoruje achievementy na Steamu. PlatinumGames a Microsoft mají vést diskuze o návratu Scaleboundu.

- Ještě před únikem gameplay záběrů z rané vývojové verze Grand Theft Auto 6 o detailech mluvil leaker SanInPlay, ale nikdo ho nebral moc vážně. Teď tvrdí, že v Rockstar Games mají připravený oznamovací trailer. Přidal i několik podrobností z videa. Mluví o psu, který si hraje na pláži, o ještěrce přecházející ulici a co je nejzajímavější, o Lucii (jedna ze dvou hlavních postav) ve vězení, kde má cvičit.

- Singleplayerová third-person akční adventura Iron Man od Motive Studios (tvůrců remaku Dead Space) může využívat Unreal Engine místo interního Frostbitu od EA. Naznačuje to pracovní nabídka na pozici senior level designéra pro Iron Mana. Motive požaduje více než pět let zkušeností a mimo jiné znalosti pokročilého herního enginu, jako je Unreal. Unreal Engine 4 využívá Star Wars Jedi: Fallen Order i pokračování Jedi: Survivor, zatímco na Unreal Enginu 5 má běžet nový Mass Effect a údajně i WRC od Codemasters.

- Na Apple Music a Spotify nově najdete soundtrack hry The Simpsons Hit & Run, která vyšla v roce 2003. Na streamovacích platformách lze nově nalézt i další soundtracky související s populární žlutou rodinkou, jak upozorňuje tenhle tweet.

- Odhaleny trofeje pro Forspoken. Akční RPG v otevřeném světě od Square Enix má 54 trofejí. Jedna je samozřejmě platinová. Dále jsou dvě zlaté, sedm stříbrných a zbývajících 44 bronzových. Tady seznam.

- Microsoft a PlatinumGames mají být ve velmi raných fázích diskuzí o návratu, respektive oživení vývoje hry Scalebound, tvrdí Nick Baker. Spoluzakladatel webu XboxEra teď neví, jakou podobu by titul měl, zda by využil zrušený projekt, nebo začal od nuly. Vypadá to, že není zatím nic konkrétně stanoveno. Připomeňme, že PlatinumGames se netajilo tím otevřít diskuze s Microsoftem o oživení projektu.

- Zoe Franznick, narativní designérka Pentimentu, se v rámci Obsidianu přesunula k týmu pracujícího na očekávaném akčním RPG titulu Avowed. Z venčí potom přišli narativní designéři z BioWare, Ubisoftu, Riot Games nebo vývoje Hogwarts Legacy.

- Na Epic Games Store si můžete vyzvednout tři hry a bezplatně si je přidat do digitální knihovničky: Divine Knocknout, First Class Trouble a Gamedec v definitivní edici. Od čtvrtka bude zdarma Epistory: Typing Chronicles.

- Divize Amazon Games v San Diegu přišla o svého vedoucího. Veterán John Smedley opustil firmu po šesti letech. Pracoval na několika projektech, které nikdy nevyšly. Prý dlouho přemýšlet a rozhodl se, že je čas zkusit něco nového. Před nástupem do Amazon Games strávil Smedley 13 let v Sony Online Entertainment, kde kutil EverQuest, Star Wars Galaxies, Planetside a H1Z1. Samotné studio Amazonu bylo založeno v roce 2013 a vydalo pouze neúspěšnou akci Crucible.

- Autoři Deep Rock Galactic oslavují 5,5 milionu prodaných kusů od spuštění early access verze v roce 2018. Jen v minulém roce se prodalo 2,3 milionu kopií. Tisková zpráva také uvádí, že v rámci lednového PS Plus (rok 2022) si hru do knihovny přidalo 9,5 milionu hráčů.

- Ubisoft začal na Steamu prodávat i The Division 2, a to ve standardní edici, Warlords of New York Edition a Warlords of New York Ultimate Edition. Hráči ale nadšeni moc nejsou, vadí jim absence achievementů. Dle uživatelských recenzí hra také často padá, prý častěji než Warzone.

- Pamatujete si ještě na loňské spekulace, že Gears of War se vrátí v remasterované podobě ve stylu Halo: The Master Chief Collection? Tak tyhle neoficiální zprávy jsou teď zpět. Zdrojem těch nejnovějších je Nick Baker. Ten tvrdí, že Microsoft skutečně připravuje Gears of War Remastered Collection. Více ale říct v současné době nemůže.

- Tady je 10 nejprodávanějších produktů na Steamu za minulý týden (dle tržeb). První je nadále Steam Deck. Hogwarts Legacy vystřelilo na druhé místo ze čtvrtého v předešlém týdnu. Call of Duty: Modern Warfare 2 a Elden Ring se nadále drží nahoře.

  1. Steam Deck
  2. Hogwarts Legacy
  3. Call of Duty: Modern Warfare 2
  4. Raft
  5. Elden Ring
  6. One Piece Odyssey
  7. CS: GO Prime Status Upgrade
  8. Valve Index VR Kit
  9. High On Life
  10. Project Zomboid

- Do Rainbow Six Siege přicházejí dva kosmetické balíčky WWE. K dispozici jsou samostatně za 2160 R6 kreditů nebo 4080 kreditů za oba.