Ať se vývojáři z týmu FireFly Studios snažili sebevíc, navázat na úspěch prvních dílů Stronghold se jim v posledních letech nepovedlo. Je tak přirozené, že se vracejí ke svým začátkům a už koncem letošního roku hráčům přinesou definitivní edici prvního dílu této legendární real-time strategie. Vyjde 7. 11. a bude obsahovat českou lokalizaci ve formě titulků.

„Vítejte, lorde! Pevnost vás již očekává. Vybudujte hradní ekonomiku, obléhejte padouchy a vraťte se k „hradnímu simulátoru“, kterým to vše začalo,“ uvádí tisková zpráva. Definitivní edice klasické real-time strategie bude mít vylepšený vzhled, modernizovanou hratelnost, multiplayer přes Steam, podporu Steam Workshopu a novou kampaň. Tvůrci využívají zdrojové obrázky, hudbu a dabéry.

Stronghold: Definitive Edition rozvíjí svůj dvacetiletý odkaz a kromě dvojice klasických kampaní vyprávěných v průběhu 26 misí přináší také čerstvý obsah pro jednoho hráče v podobě nové příběhové kampaně od spoluzakladatelů Firefly Studios Simona Bradburyho a Erica Ouelletta.

V nové kampani bude 14 misí. Hráči se v nich vydají na cestu po zničeném anglickém vnitrozemí při pátrání po unesené neteři sira Longarma, a následně se mohou podívat i za hranice tohoto příběhu v 10 jedinečných scénářích nového, náročného, historicky laděného režimu Castle Trail.

Hlavní kampaň je nadále zaměřena na sjednocení roztříštěné říše. Podíváte se do válkou zničeného pohraničí středověké Anglie. Proradní vazalové bodli krále do zad a říše se potácí na pokraji zkázy. Vy musíte převzít kontrolu nad rozptýlenými jednotkami a sjednotit své království proti obludné Kryse, Praseti, Hadovi a Vlkovi.

„Zničte každého z těchto zákeřných lordů v misích, v nichž vás čeká vše od prolomení obléhání a dobývání hradů vašich protivníků až po budování impozantních pevností a odrážení nepřátelských útoků. Otestujte hranice svých strategických dovedností při útocích na opevnění a velkolepých vojenských i ekonomických kampaních,“ připomínají autoři, co vše na vás ve Strongholdu čeká.