V aktuální bezplatné hře od Epicu můžete vybudovat kolonii na cizí planetě. Co od hry očekávat?

Pro následující týden rozdává Epic Games Store hráčům hru Aven Colony, vyzvednou si ji můžete do 11. 11. 2021. Když to stihnete, už vám zůstane napořád.

Aven Clony je budovatelsko-manažerská strategie, v níž budujete kolonii na cizí planetě vzdálené světelné roky od Země s velkým množstvím biomů, včetně pouští, tunder a džunglí. Misí se v ní aspekty z titulů Anno, SimCity a Banished. Budete bojovat s nepřátelským prostředím, provozovat farmy a elektrárny a zajišťovat obyvatelům odpovídající zábavu. Zároveň musíte dbát na to, aby jejich domovy nebyly příliš vzdálené od pracoviště. Vše s cílem vytvořit z kolonie plnohodnotnou metropolii. Nejprve je ale nutné moudře hospodařit se zdroji.

Celkově to nebude jednoduché, Aven Prime není pohostinnou planetou: atmosféra s nízkým obsahem kyslíku, magnetické bouře, výbuchy toxických plynů a nebezpečí plísňové infekce zvané The Creep prověří vaše schopnosti.

Kromě příběhové kampaně je dostupný klasický nekonečný režim, ve kterém se musíte vypořádat s výzvami jako jsou roční období, katastrofy a další věci.

Od 11. 11. bude Epic Games Store nabízet zdarma Epic Pack pro 4. sezónu hry Rogue Company. Jedná se o free-to-play taktickou střílečku z pohledu třetí osoby od Hi-Rez Studios a First Watch Games. Hrajete v ní za jednoho z elitních agentů, každý má vlastní sadu schopností. Balíček vám odemkne postavy Switchblade a Scorch, kteří mohou spálit protivníky plameny a napalmem. Součástí je také skin Inferno Imp pro Switchbladeho a 20 000 zkušenostních bodů do Battle Passu.