Všichni fandové rozsáhlého univerza Warhammeru 40K byli nadšeni, když jim bylo představeno taktické RPG Necromunda: Underhive Wars, které vychází z výborné deskovky Necromunda.

Necromunda představuje svět jakýchsi lidských úlů, kde miliony lidí otročí v obřích megaměstech. V temném podzemí těchto metropolí, nazvaném Underhive, spolu rozsáhlé gangy soupeří o moc, bohatství, ale i o přežití. Život se tu zkrátka s nikým nemazlí.

Vaším úkolem bude vést váš gang k vítězství a prosperitě. Na výběr bude celkem ze tří hratelných frakcí. Escher, kterou tvoří téměř výhradně ženy a na muže se dívají s despektem. Frakce Goliath je zase proslulá svou odolností a silou, protože obývá ty nejnebezpečnější části Hive City, hlavního města Necromundy. Poslední frakce Orlocks vešla ve známost svým obchodem se železem, díky čemuž si vysloužila přezdívku „Železný rod“.

Kampaň pro jednoho hráče by měla nabídnout 15 misí, které napsal původní autor Warhammeru 40K Andy Chambers. Zároveň byste se s pomocí této kampaně měli naučit základní pravidla hry a pochopit elementární příběhové souvislosti. Necromunda: Underhive Wars totiž nabízí mnoho dalších herních režimů. Za zmínku rozhodně stojí mód Operations, který vám nabídne nespočet možností, jak si singleplayer projít. V tomto režimu totiž na hráče čeká mnoho těžkých rozhodnutí, která určí, jak se bude hra nadále vyvíjet. Každý průchod je tedy unikátní.

Příznivcům online zážitku nabídne hra možnost online skirmishe. Nic vám však nebrání v tom, abyste se sami postavili hordě AI nepřátel. Pro hraní ve více lidech nabízí módy Contest a Exhibition, pro které si tvůrci připravili krásných 26 ručně dělaných prostředí.

Mód Exhibition představuje jakési tréninkové hřiště pro více hráčů. V tomto režimu se vašemu gangu nic nestane, ale jako vítěz zápasu ani nic nedostanete.

Pokud si už ale dostatečně věříte, můžete zamířit do Contestu a změřit síly s ostatními hráči. Vítězný tým bude po zásluze odměněn a vy si můžete ponechat předměty, které jste na bojišti posbírali. Contest vás však může penalizovat za případnou prohru. Můžete ztratit cenné vybavení nebo si odnést následky zranění z bitvy, což může ve výsledku znamenat až smrt vašeho válečníka.

Underhive Wars jsou sice stále především taktickou strategií, ale vývojáři tentokrát šli na celou věc úplně jinak, než jsme zvyklí. Oproti klasickému posouvání postaviček po políčkách nás tady čeká plnohodnotný pohled třetí osoby. Zůstává tak jen omezení v podobě akčních bodů, s pomocí kterých provádíte útoky a další úkony.

Necromunda: Underhive Wars také konečně zná své datum vydání. Po dnešním traileru, který o hře mnohé prozrazuje, již víme, že hra téměř klepe na dveře. Dočkat bychom se jí totiž měli už 8. 9. tohoto roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

My se na tuto netradiční taktickou akci velmi těšíme. A co vy? Neváhejte nám dát vědět v komentářích.