Datum vydání hry Homeworld 3, pokračování oblíbené real-time strategické série od společnosti Blackbird Interactive, nám bylo odhaleno v rámci předpremiéry na The Game Awards 2021. Původně jsme se měli těšit na čtvrtý kvartál letošního roku, nyní však přichází špatná zpráva.

Homeworld 3 se totiž odkládá na následující rok, vyjde někdy v jeho první polovině. Vývojáři tento krok ve tweetu vysvětlují následovně: „Dodání Homeworldu 3 v nejvyšší kvalitě je pro Gearbox Publishing a Blackbird Interactive nejvyšší prioritou, protože si uvědomujeme, že tato série zaujímá speciální místo v srdcích hráčů.“

„Tato vášeň hráčů pohání práci a čas navíc nám umožní zdravě a udržitelně dodržet náš závazek ke kvalitě pro všechny zúčastněné.“ V příspěvku dále stojí, že podrobnější informace o herním titulu budou odhaleny v rámci letní série konferencí Gamescom, která se koná od 24. do 28. 8.

Už nyní ale víme, na jakých platformách bude Homeworld 3 dostupný. Půjde o PC a k dostání bude ve službě Steam a Epic Games Store.