Odpůrci předběžného přístupu se konečně budou moci ponořit do mravenčí říše v real-time strategii Empires of the Undergrowth. Ta byla na Steamu spuštěna již v prosinci 2017 a po dlouhém vývoji vyjde v plné verzi. Obsahuje české titulky.

Empires of the Undergrowth je velmi kladně hodnocená hra a kombinuje bitvy v reálném čase se stavěním. Zavede nás do kolonie mravenců, kteří bojují o svůj život.

„Vystav svou říši ve světě mravenců, vybuduj rozsáhlá hnízda a spravuj propracovanou hierarchii v této hře, která žánr realtimové strategie staví opravdu pod mikroskop. Ovládej pestrý výběr druhů mravenčích válečníků v intenzivních bitvách, přikaž svým dělnicím vystavět a zásobovat stále širší základnu a za každou cenu ochraňuj svou královnu ve světle jedinečných hrozeb i příležitostí hmyzího světa,“ dočteme se v popisku.

„Stovky bojovníků se střetnou ve změti skřípajících kusadel pod palbou dělostřelectva kyseliny mravenčí. Přišla noc a poslední z dělnic pospíchají zpět pod zem, vyhýbají se broukům a nesou do hnízda drahocenné jídlo. Zásoby jsou prázdné a dokud se nepřinesou další, nebude možné vylíhnout posily pro právě probíhající válku mezi soupeřícími říšemi podrostu.“

Empires of the Undergrowth opustí early access už 7. 6. 2024. Kromě Steamu je hra dostupná také na Epic Games Store. Po vydání 1.0 verze bude ještě na GOG.com. Více o hře v našem preview.