Tahová strategie Ara: History Untold od bývalých vývojářů Civilization, Command and Conquer a Galactic Civilizations má stanovený termín vydání. Příznivci strategií se tak mohou uklidnit poté, co hru neviděli na proběhnuté Xbox Games Showcase. Měla pouze speciální stream, kde tvůrci prozradili více detailů.

Každopádně, Xbox Game Studios vydá Ara: History Untold přesně 24. 9. letošního roku PC přes Steam a Microsoft Store, včetně PC Game Passu. Na Steamu je uvedeno české rozhraní.

V Ara: History Untold vybudujete národ a povedete své občany napříč dějinami k vrcholu lidských úspěchů tím, že objevujete nové země, rozvíjíte umění a kulturu, provozujete diplomacii a bojujete se svými soupeři, abyste dokázali, že jste největší vládce všech dob.

„Ara: History Untold je evolucí ve velké historické strategii, která obsahuje oblíbené klasické strategické mechaniky pro PC spolu s inovativní hratelností, jako je národní ekonomika výroby, rozlišení skutečných simultánních tahů, nelineární technologický strom a cloudem podporovaná synchronní/asynchronní hra pro více hráčů – to vše s rozsáhlém a živém provedení, kde můžete oddálit pohled a zkoumat vše od samotných okrajů vaší říše až dolů k vašim občanům žijícím své každodenní životy. Ve strategii Ara neexistují žádné předem dané cesty k vítězství, takže máte nekonečné možnosti, jak hru hrát. Vaše volby budou definovat svět, který vytvoříte, vaše zkušenosti a váš odkaz,“ uvádějí tvůrci.

Později vyjde Ara: History Untold na konzole Xbox.