Na internetu se včera objevila stránka k 35. výročí série Metal Gear. Fanoušci se začali pomalu těšit a opět si připomenuli dřívější spekulace, které tvrdily, že práva se od Konami snaží získat Sony a ve spolupráci s Hideo Kojimou přinést na PlayStation nový díl této známé a oblíbené značky.

Stránka Metalgear35th.com je ale falešná. Spuštěna byla včera, což nás přimělo o ní vůbec neinformovat a počkat, jak se situace vyvrbí. Stránka nakonec oznámila sbírku NFT k 35. výročí Metal Gearu a Konami vše shodila ze stolu.

„V současné době zvažujeme, jak se s touto stránkou vypořádat,“ uvedl zástupce Konami pro TechRadar. Na dotyčné stránce se poté objevilo: „Tato webová stránka byla vytvořena jako aprílový žert k parodování společnosti Konami a aukce Castlevania 35th Anniversary NFT a NENÍ spojena se společností Konami, OpenSea ani sérií Metal Gear. Nic na těchto stránkách nelze brát vážně a nejsou zde na prodej žádné skutečné NFT.“

Autor žertovného webu nyní prosí Konami, aby ho nežalovala, ale místo toho využila své zdroje k nákupu licencí, aby mohla vrátit do digitálního prodeje MGS2 a MGS3.

Hry Metal Gear Solid 2 i Metal Gear Solid 3 byly staženy z prodeje v listopadu 2021 kvůli vypršení platnosti licencí použité ve hrách, přičemž společnost Konami uvedla, že pracuje na obnovení licencí, a požádala o „trpělivost a pochopení při práci na opětovném zpřístupnění těchto produktů ke koupi“.

Zvěsti o novém dílu série Metal Gear se objevují již dlouho, ale společnost Konami je zatím nepotvrdila. Zpráva z října 2021 tvrdila, že Konami pracuje jak na novém titulu v sérii, tak na remaku hry Metal Gear Solid 3.