Společnost Valve vylepšila žebříčky nejprodávanějších a nejhranějších her na Steamu a všechna tahle data přehledně prezentuje na nové stránce, kde vidíme počet hráčů online, nejlepší hry a snadno se dostaneme na týdenní a měsíční žebříčky.

Nejzajímavější na této velké novince je, že žebříčky jsou aktualizovány v reálném čase. Navíc v momentálně nejprodávanějších her vidíme, kolik týdnů hra v žebříčku strávila, změnu její pozice oproti minulému týdnu, celkové tržby (počítají se všechny edice dané hry, všechna DLC a transakce provedené přímo ve hře) a mnozí jistě budou využívat možnost vybírat jednotlivé regiony.

Díky tomu můžete vidět, že čeští hráči teď nejvíce utrácejí za Call of Duty: Modern Warfare 2 (změna o 28 míst), Slime Rancher 2, Counter-Strike: Global Offensive, Cyberpunk 2077 a FIFA 23.

„Cílem žebříčků je nahradit stávající stránku ‚Statistiky služby Steam‘ a poskytnout lepší informace o tom, co právě letí,“ prezentuje Valve novinky. „Nové žebříčky nejprodávanějších her jsou navíc založeny na celkových tržbách, takže zahrnují i DLC a transakce ve hrách, díky čemuž z nich lze vyčíst jak počáteční, tak dlouhodobější zájem zákazníků. Tato nová metoda výpočtu tržeb se ode dneška mimochodem rozšiřuje po celém obchodě, včetně záložky ‚Nejprodávanější‘ na domovské stránce nebo stránek/center žánrů a značek.“

Historie žebříčků také nekončí minulým týdnem a kdo chce, může se proklikat až do roku 2005, kdy byly ve službě Steam v prodeji celé tři hry. Nebo se můžete vrátit do týdne po 21. březnu 2017, kdy vyšla hra PUBG a ihned opanovala všechny žebříčky

Podívejte se sami na novou stránku.