Slyšeli jste někdy o Polákovi Jakubovi Różalskim? Jedná se o umělce, který na sociálních sítích s oblibou sdílel své malby. Nejsem kdovíjaký profík na umění, avšak musím uznat, že pan Różalski má talent. Tehdy, dávno ještě před parlamentními volbami, začal dělat na sérii World of 1920+, jež představovala dvacátá léta minulého století říznutá mechanismy, které jako by z oka vypadly velké průmyslové revoluci na dvojité dávce steroidů. Osobně jsem nečekal, že by se na motivy této série mohla vyvíjet hra... A ono tomu fakt je! 

Bude se jednat o titul s názvem Iron Harvest a bude to real-time strategie. Předpokládané datum vydání je na konci příštího roku. Ovšem aby se tak stalo, musí projekt uspět na Kickstarteru... No, on už tam vlastně uspěl a nyní sbírá spoustu peněz navíc. Dá se říci, že můžeme čekat podobný postup jako v případě Kingdom Come: Deliverance.

Totiž Iron Harvest po cirka dvou dnech dosáhl minimální požadované částky, která byla stanovena na 450,000 dolarů. V tuto chvíli se vybrané peníze pohybují okolo 650,000 dolarů. Doposud tak byly vybrány peníze na hru jako takovou (kampaň), na mód New Game Plus a na cinematic cutscény. Jestli se bude nadále dařit, při pokoření 1 miliónu dolarů se dočkáme multiplayeru, při vybrání ještě více peněz máme očekávat např. co-op kampaň či DLC kampaň, která bude zdarma. 

Iron Harvest sám o sobě nabídne kampaň dlouhou cirka 20 hodin, v níž nabídne tři hratelné frakce - Saxony Empire, Polania Republic a Rusviet, každá unikátní oproti zbylým. Zásadním bodem při hraní je extrémně zničitelné prostředí, které můžete využít ve svůj prospěch. Můžete hrát tzv. Rambo styl i trpělivý stealth.

Vývoj hry a spolupráce s backery a komunitou bude taková, že tento rok by měly vyjít dvě alpha verze (toto léto a ke konci roku), beta je naplánovaná na půlku příštího roku a samotné vydání Iron Harvest, když vše půjde bez potíží, bude někdy ke konci příštího roku, jak už ostatně bylo řečeno. Plánované platformy jsou PC, kde také proběhnou všechna testování, a PS4 s Xboxem One. Zkusit Iron Harvest vyvinout i pro Nintendo Switch bude podle vývojářů oříšek, tedy neměli bychom s ní moc počítat. 

Jukněte na Kickstarter, jestliže se chcete dozvědět více informací a případně přispět. Základní příspěvek, který vám zaručí základní hru, je 45 dolarů