Když si přečtete tenhle nadpis, asi vás jako první napadne, že Gaben si zase namastil kapsu a co my s tím. To že z toho Steamu kápla pěkná sumička, je nepopiratelný fakt, ale tady jde především o to, že se nejednalo o největší podzimní slevy ohledně zisků pro Steam samotný. Nejlíp za všechny ty roky na tom totiž jsou vývojáři a vydavatelé, pro které to byly z pohledu tržeb ty největší podzimní slevy doposud.

Tahle fakta zveřejnilo Valve na svém Steamworks Development blogu, kde se s hráči podělilo o nějaká ta čísla týkající se letošních podzimních slev.

Steam zaznamenal opravdu velký nárůst uživatelů, jelikož v průběhu slev počet souběžných uživatelů na Steamu dosáhl 24 milionů, což je o 7 milionů více než v loňském roce. Navíc téměř milion uživatelů udělalo svůj první nákup či mikrotransakci v rámci Steamu - to jest o třetinu více než ve stejném období v roce 2019.

Jedním z důvodů, který pomohl takovému nárůstu v počtu uživatelů a nákupů, je stále probíhající pandemie koronaviru, která zasáhla státy po celém světě. Lidé jsou nuceni zůstávat doma, takže rádi sáhnou po nějaké té videohře, která jim pomůže zkrátit čas.

Koronavirová pandemie ale není jediným důvodem, jelikož letos se při podzimních slevách objevily hodně zajímavé nabídky. Například DOOM Eternal, který vyšel letos na jaře, jste sehnali za 20 euro, což je u takhle nové hry opravdu dobrá cena.

Krom čísel ohledně pořizování her a počtu uživatelů se Valve podělilo o informace ohledně nominací na Steam Awards, které probíhaly současně s podzimními slevami. Hlasování se zúčastnilo více než 5,3 milionu hráčů a 1,6 milionu z nich dokonce zanechalo i uživatelskou recenzi pod nějakou z her, kterou nominovali.