Společnost Valve připravuje zajímavé - a nečekané - vylepšení Steamu. Populární počítačová platforma bude obohacena o funkci Remote Play Together, která vám umožní zahrát si lokální multiplayer přes internet. Pokud nechápete, tak tahle funkce automaticky vylepší lokální multiplayer u her tak, aby fungoval online. To už jde nyní díky různým nástrojům třetích stran, ale Steam tohle umožní oficiálně.

Novou funkci Steamu odhalili různí vývojáři, které informovalo Valve, a prozradili, že Valve má Remote Play Together již brzy spustit v betě. Už ta by měla spolupracovat se všemi tituly dostupnými na Steamu. Takže si takhle budete moci zahrát i Guacamelee nebo TowerFall: Ascension, které nemají online multiplayer.

„Všechny hry s lokálním multiplayerem, lokální kooperací a split-screenem budou automaticky zahrnuty do beta verze Remote Play Together, kterou plánujeme spustit 21. října,“ stojí e-mailu Valve odeslaným vývojářům. „Tahle funkce je navržena tak, aby obohatila hry, které nemají nativní online možnosti.“

Největším přínosem pro hráče bude, že druhý hráč nebude muset hru vlastnit. Přes Steam Overlay obdrží pozvánku od svého kamaráda, aby se připojil do jeho lokálního multiplayeru. Hra se spustí na počítači hostitele, který bude současně vše zpracovávat. Tak hlavně aby nedocházelo k přílišné latenci, která by ovlivnila herní zážitek.