Společnost Valve oznámila změnu pravidel pro vrácení peněz na Steamu. Uzavírá tak mezeru, které využívali někteří uživatelé.

Při běžném vydání hry mohou hráči o vrácení peněz požádat do 14 dnů od zakoupení a nesmějí mít produkt spuštěný více než dvě hodiny. Toto pravidlo ale nefungovalo v případě stále používanějších Advanced Access, tedy s prioritním přístupem – často jako odměna za předobjednávku. V takovém případě hráči mohli nahrát mnoho hodin před vydáním, a přesto požádat o vrácení peněz až po něm. Stalo se tak například u Starfieldu.

„Dnes jsme aktualizovali část našich podmínek vrácení peněz týkající se titulů zakoupených před datem vydání, takže nově pokrývá produkty nabízející předobjednávku s prioritním přístupem a stanovuje, že čas strávený v produktu v rámci prioritního přístupu je počítán do limitu dvou hodin,“ informuje Valve.

„Pokud si zakoupíte hru, která je v programu Early Access nebo Advanced Access, započítává se veškerý herní čas do limitu dvou hodin pro vrácení peněz. Když si předobjednáte titul, který není možné hrát před datem vydání, můžete požádat o vrácení peněz kdykoli před vydáním tohoto titulu a počínaje datem vydání hry bude platit standardní 14denní / dvouhodinová lhůta pro vrácení peněz,“ dodává Valve v aktualizaci pravidlech pro vrácení peněz.

Nutno zmínit, že výjimku tvoří hraní v rámci beta testování. V takovém případě se vám odehraný čas do limitu dvou hodin nezapočítává.