Dominik Vojta boduje na Startovači se svým simulátorem pražského metra, který si můžete hned zahrát! V Back in Service se stanete pánem pražské dopravy. Hra vás zavede do tajemného podzemního světa hlavního města. Prozkoumáte detailně zpracované stanice a překonáte výzvy na kolejích z kabiny historické soupravy EČS. Výzvou bude projet celou trasu, dovézt všechny cestující a nenabrat žádné zpoždění.

„Na hře pracuji už téměř rok a hlavní funkce jsou již hotové. Vlak jezdí, lidé nastupují, dveře se zavírají. Mám funkční systém pasažérů, AI a ovládání soupravy. Zbývá toho doladit ale ještě opravdu hodně. Zatím si část trasy můžete užít z kabiny soupravy EČS (a později i 81-71 a dalších?),“ prozrazuje autor.

„Celou hru včetně modelů z velké většiny tvořím a programuji sám ve volném čase po práci. Odmítal jsem většinu svých komerčních zakázek, abych dostal projekt do současné podoby, a jestli projekt doputuje do plné finální fáze (a jak rychle) záleží teď i na vaší podpoře a zájmu,“ pokračuje.

Simulátor je to spíše v uvozovkách. Podle Vojty je to něco mezi. Titul obsahuje fyzikální model, jenž reaguje na překonávané převýšení, náklony do zatáček, délku soupravy i její obsazenost, ale mapa nebude vždy jedna ku jedné s realitou do posledního kabelu. Místo toho má mít ale skvělou atmosféru a věrohodnost.

Dominik Vojta přišel na Startovač vybrat 74 tisíc korun. To se mu podařilo velmi rychle. V současné době má přes 260 tisíc korun. Hra tak určitě vyjde a bude obsahovat systém pasažérů, bodování, AI soupravy a základní úsek trasy metra. Od vybraných peněz se bude odvíjet kolik typů souprav a stanic se ve hře objeví a jak rychle.

Pokud vás Back in Service nadchl a přispějete nejméně 270 Kč, tak získáte přístup k technologickému demu hry a jeho aktualizacím. „Jde o ochutnávku toho, co už je hotové a co se podařilo vytvořit a naprogramovat do teď relativně rychle a využil jsem k tomu jen vlastní našetřené finanční prostředky. Jde primárně o poděkování za podporu. Současná verze obsahuje plně hratelný úsek linky A se soupravou EČS. Tato verze bude často v průběhu roku aktualizována. Můžete se tedy těšit na pravidelné novinky,“ říká dále Vojta.