Dan Houser, spoluzakladatel Rockstar Games a autor téměř všech dílů Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, Bully a Max Payne 3, má v nově založené společnosti velké ambice. V mediální firmě Absurd Ventures chce svými světy a příběhy ohromit každého a všude.

Bývalý šéf Rockstaru chce budovat narativní světy, vytvářet postavy a příběhy v různých žánrech. V plánu je ale nejen tvorba her, nýbrž projekty bez ohledu na médium. Sídlo společnost je v Santa Monice. To je vše, co v současné době o jeho plánech víme.

Dan Houser je britský spisovatel, producent a dabér. Rockstar Games se svým bratrem Samem, Terrym Donovanem a Jamiem Kingem založil v roce 1998. Dan Houser je považován za klíčovou postavu ve všech titulech známého studia. Jeho posledními tituly jsou Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption II, které dohromady prodaly 150 milionů kusů. Navzdory úspěchu se Dan i jeho bratr vyhýbali pozornosti a téměř neposkytovali rozhovory.

Dan Houser z Rockstaru odešel v roce 2016, krátce po odchodu bývalého prezidenta Rockstar North Leslieho Benziese, který později zažaloval Take-Two Interactive o 150 milionů dolarů za nevyplacené honoráře. Tvrdil, že se ho společnost snažila vyštvat poté, co si vzal dovolenou. V roce 2018 byla žaloba vypořádána. Už v roce 2017 založil Benzies studio Build a Rocket Boy, kde pracuje na open-world hře Everywhere.