Marvel's Spider-Man Remastered má podle všeho druhý nejlepší start na počítačích z her od Sony. Dobrodružství pavoučího muže v otevřeném světě od studia Insomniac Games oslovilo v den vydání méně hráčů než severské dobrodružství Krata v God of War.

Podle SteamDB dosáhl Spider-Man za 24 hodin od vydání na 64 893 souběžně hrajících hráčů, což je o necelých 10 tisíc méně, než bylo v den vydání zaznamenáno u God of War (73 529 hráčů). Horizon Zero Dawn, který byl prvním velkým titulem od PlayStation Studios pro PC, zaznamenal 56 557 hráčů.

Port Spider-Mana na počítače mělo na starost studio Nixxes. Na podzim letošního roku připravuje ještě Marvel’s Spider-Man: Miles Morales pro PC. Na počítače se od Sony chystá také Uncharted: Thief's Legacy Collection a náznaky naznačují střílečku Returnal.

Jak si vede Marvel's Spider-Man na PC oproti PlayStationu?

UVAŽOVALO SE O MULTIPLAYERU?

Herní soubory PC verze Spider-Mana naznačují, že studio Insomniac Games mohlo kdysi pracovat na multiplayer. Nasvědčují tomu soubory „the Superior Spider-Man“, „player 1“, „player 2“ a červený a modrý tým.

Podle souborů byla online hra zdánlivě oddělena od kampaně pro jednoho hráče a nebyla přístupná hned na začátku, což naznačuje, že by si multiplayer musel hráč odemknout, případně stáhnout jako další obsah.

Druhý hráč by hrál na Milesem Moralesem a využíval jeho jedinečné schopnosti. V multiplayeru měly být zahrnuty režimy PvP a PvE mód všichni proti všem.