Majitelé PlayStation VR se mohou těšit na vylepšení starších PS4 her pro PS5. Blood & Truth a Firewall Zero Hour byly aktualizovány, aby využily výkon systému PlayStation 5. Plus bylo zjištěno, že téměř každý zpětně kompatibilní PS VR titul z PS4 se bude rychleji načítat, ale vypadá a hraje se téměř identicky.

To se netýká zmíněné dvojice. PlayStation London Studio u Blood & Truth uvádí bezplatný upgrade, který zajistí, že tahle first-person střílečka bude na PS5 posouvat věrnost. Vývojáři se postarali o vyšší rozlišení (blíže nespecifikováno), vyšší snímkovou frekvenci (až 90 snímků za sekundu), detaily ve vysokém rozlišení a vylepšení detailů textur. Tato vylepšení jsou napříč hrou i všemi dodatečnými balíčky.

Kompetitivní VR střílečka Firewall Zero Hour je podobě vylepšena. First Contact Entertainment zmiňují kratší dobu načtení a lepší vizuální věrnost vyplývající z hustoty pixelů.

Tým ze studia First Contact upozorňuje, že stále jde o zpětně kompatibilní režim a nejde o plné využití výkonu nové konzole, protože není nativně vytvořena pro PS5. Sony zatím nepotvrdila, jestli budou vytvořeny PS VR tituly pro PlayStation 5. Stejně tak čekáme na oznámení nové verze PlayStation VR.

Přečtěte si také: PS5 hry nebudou podporovat PS VR. Zahrajete si pouze tituly z PS4