Sony si nechala patentovat novou verzi bezdrátového ovladače DualSense pro PlayStation 5, který má vestavěný port pro nabíjení bezdrátových špuntových sluchátek.

Slot pro sluchátka je umístěn pod (nebo místo) dotykovým panelem a je připojen na USB kabel, kterým se v současné době nabíjí ovladač. Ten by se takto nabíjel společně se sluchátky.

Patent je nedodělaný, což může naznačovat, že japonská společnost od záměru upustila. Nicméně by se DualSense se slotem pro uložení na nabíjení špuntů hezky doplňoval se sluchátky Inzone Buds. Ty Sony představila minulý týden a prodávat se budou v bílé a černé variantě. Chlubí se prostorovým zvukem 360 Spatial Sound, díky němuž uslyšíte, z jakého směru a v jaké vzdálenosti se soupeř pohybuje. Díky analýze nejen tvaru vnějšího ucha, ale také akustických vlastností zvukovodu nabízejí sluchátka přesnější prostorový zvuk.

V dubnu letošního roku jsme se dozvěděli o patentu PlayStationu na ovladač, který dokáže měnit teplotu. Více tady.

Otázkou zůstává výdrž baterie, která je už u původního DualSense horší z důvodu adaptivních spouští a haptické zpětné vazby. Tyto patenty by baterii zatěžovaly ještě více. V případě nabíjení sluchátek samozřejmě v případě, že by se při nahraní nabíjela. Sony ale spíše počítá s tím, že je budete nabíjet společně s ovladačem.