Společnost Sony začíná do PlayStation Store postupně nasazovat pětihvězdičkový systém pro hodnocení her učených pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Uživatelská hodnocení se v posledních letech stala hodně populární a umožňuje je mimo jiné Steam a Xbox Store.

V současné době není hodnocení v PS Store dostupné všude. Dle všeho ho Sony zatím nasadila pouze pro hráče ze Spojených států a některých částí Evropy. Mimo vybavené regiony není hodnocení vůbec vidět a nevidím ho bohužel ani já.

Hráči, kteří ho mají k dispozici, ale hlásí potěšující informaci. Hodnotit lze pouze hry, které hráč hrál/vlastní. Díky tomu by měly výsledky více odpovídat realitě. I když zatím není systém propracovaný jako na Steamu, kde Valve uvádí i počet odehraných hodin a uživatel může napsat recenzi. Tu je možné napsat také u pětihvězdičkového systému Xboxu, kde má mimochodem Starfield od českých a slovenských hráčů hodnocení 3,3/5. Hodnotilo 173 lidí. U americké verze je téměř 18 tisíc recenzí s výsledkem 3,6/5. Cyberpunk 2077 na PS Store hodnotilo více než 37 tisíc hráčů a průměr je 3,79/5.