Společnost Sony potvrzuje nadcházející změny ve webové a mobilní verzi PlayStation Store. Digitální obchod bude koncem měsíce změněn a zaměřen čistě na obsah pro PS5 a PS4.

Největší změnou je skutečnost, že přes web a mobil nebudete mít přístup k obsahu určenému pro PS3, PS Vita a PSP. Sony zdůrazňuje, že stále budete moci nakupovat všechny produkty z obchodu PlayStation Store skrz starší platformy. To platí také o aplikacích, tématech a avatarech pro PS4.

Otázkou zůstává, jak to bude na PSP, kde byl PS Store vypnut již v březnu/marci 2016. V e-mailu o tom Sony nic nepíše.

Nová deskopová/webová verze PlayStation Store bude spuštěna 21. 10. Mobilní verze potom 28. 10. Sony v doprovodném e-mailu píše ještě o ukončení seznamu přání.

PlayStation Store je sice integrován do systému PlayStationu 5, jak jsme se včera dozvěděli z představení uživatelského rozhraní, ale to neznamená, že nebude možné hrát offline. Zástupce Sony v rozhovoru s Digital Foundry navíc potvrdil, že singleplayerové hry na Blu-ray disku nebudou vyžadovat aktualizaci před prvním hraním. Samozřejmě, day one patch je doporučován, ale pokud se vám nechce čekat, můžete hru jen nainstalovat a okamžitě začít hrát. Aktualizace u fyzické verze her tedy nejsou povinné, stejně jako na PS4.

Zdá se, že Sony vylepšuje své exkluzivity pro PlayStation 5, aby podporovaly Game Boost. V posledních dnech byly aktualizovány tituly God of War a Spider-Man z roku 2018, God of War 3: Remastered, Everybody's Golf VR, Astro Bot: Rescue Mission a PSVR Worlds.

Využití Game Boost funkce zatím potvrdilo akorát studio Sucker Punch Productions u Ghost of Tsushima. Samurajská akce na PS5 poběží při 60 snímcích za sekundu, zatímco na PS4 a PS4 Pro je frekvence zamknuta na 30fps. Vývojáři také zaručují přenesení uložených pozic z PS4 na PS5.