Sony může své hry pro počítače obohatit o PlayStation trofeje. Bylo by to v souladu se strategií japonské společnosti, která v budoucnu počítá s většími tržbami na této platformě.

Zatím jde pouze o nález „PSPC“ trofejí na PlayStation Network. Informuje o něm stránka TrueTrophies. Seznam trofejí PSPC má být oddělen od PS5, má jít o novou platformu, která ale nějakým způsobem s PS5 souvisí. Zdá se, že tajemný seznam sdílí kompatibilitu s PS5 trofejemi, možná podobně jako byl seznam trofejí sdílen mezi PS4, PS Vita a PS3.

Tajemný seznam údajně není spojen s žádnou konkrétní hrou. Může jít o aktivní test systému a přípravu Sony. Trofeje by mohly být přítomny už v Helldivers 2, kooperativní akce vyjde 8. 2. 2024 současně na PS5 a PC.

Oproti běžným achievementům jsou trofeje rozděleny na bronzové, stříbrné, zlaté a platinovou. Poslední jmenovanou získá pouze hráč za odemčení všech předchozích trofejí ve hře. Některé hráče to motivuje, aby ze hry vytěžili úplně vše a klidně ji i kvůli tomu několikrát dohráli.

Loni Sony přidala podporu PlayStation Network do PC verze Marvel’s Spider-Man Remastered. Všechny hry od PlayStation Studios na PC lze ale hrát bez nutnosti zaregistrovat se do sítě PSN. Otázkou je, jak by to bylo po přidání trofejí.

Připomínáme: Nedávno byla oznámena PC verze Horizon Forbidden West v kompletní edici s příběhovým přídavkem Burning Shores. Vyjde někdy na začátku příštího roku, tedy zhruba dva roky po vydání původní hry na PS5 a PS4.