Sony Interactive Entertainment hodlá v budoucnu prohloubit zvukový zážitek ve hrách na PlayStationu. Z toho důvodu společnost koupila Audeze. Firma se specializuje na zvukové technologie a výrobu špičkových herních sluchátek.

Audeze zůstane nezávislou společností a bude vyvíjet produkty pro různé platformy. Má ale současně těžit z toho, že je součástí ekosystému PlayStationu a rozrůstající se rodiny.

„Audeze je špičková značka sluchátek a tato akvizice podtrhuje zaměření Sony Interactive na inovace a poskytování nejlepších zvukových zážitků hráčům PlayStation,“ uvedl v tiskové zprávě senior viceprezident Sony Interactive Entertainment pro zkušenosti s platformami Hideaki Nishino. „Jsme nadšeni, že můžeme do ekosystému PlayStationu přinést odborné znalosti Audeze a navázat tak na velké pokroky, kterých jsme dosáhli s Tempest 3D AudioTech pro PlayStation 5 a bezdrátovou náhlavní soupravou Pulse 3D.“

Mimochodem, Pulse 3D brzy rozšíří dva nové modely: Pulse Explore – první bezdrátová sluchátka pro PS5 přímo do uší, a také Pulse Elite – nová bezdrátová náhlavní souprava s výsuvným mikrofonem. Oba tyto modely splňují vysoké nároky pro přenos zvuku, které jsou standardem prémiových sluchátek profesionálních zvukařů. Hráči ocení nejen jejich design, ale i vylepšené potlačení šumu s umělou inteligencí, jež dokáže filtrovat zvuky z okolí, tvrdí Sony.

Generální ředitel společnosti Audeze Sankar Thiagasamudram dodal, že Sony jim umožní pokračovat v poslání dodávat profesionálům v oblasti nahrávání, audiofilům a hráčům nejlepší sluchátka ve své třídě. Současně se těší, že budou moci přispět k úsilí Sony posunout zvukové zážitky na PlayStationu na další úroveň.