Od Microsoftu i Sony jsme už slyšeli, že s akvizicemi ještě neskončili. Náladě nakupovat odpovídá nedávný inzerát Microsoftu s hledáním specialisty, který bude na akvizice dohlížet, vyhledávat je atd. Na podobnou pozici nyní hledá člověka i Sony.

Dotyčný se stane ředitelem firemního rozvoje, pracovat bude v kalifornské kanceláři Sony a jeho hlavním úkolem bude najít firmy, které jsou připraveny se připojit k PlayStation Studios.

Sony v inzerátu zmiňuje identifikaci příležitostí pro neorganický růst prostřednictvím akvizic, investic a fúzí. Vše bude na jeho bedrech, včetně všech detailů takových transakcí, ať už jde o malé studio nebo velkou společnost. Z toho důvodu má mít zájemce potřebné zkušenosti ve videoherním průmyslu.

Sony koupila například Bungie se značkou Destiny za 3,6 miliardy dolarů a přidala k tomu studia jako Bluepoint Games, Housemarque Haven nebo Firesprite. Před měsícem se generální ředitel Jim Ryan nechal slyšet, že nadále plánují rozšiřovat své týmy organicky a růst prostřednictvím akvizic.

Microsoft šel po větších rybách a nákup Activisionu Blizzard za 68,7 miliardy dolarů se zapíše do historie. Nemalou částku Xbox utratil i za ZeniMax Media s Bethesdou Softworks, konkrétně za 8,1 miliardy dolarů.