Sony dnes vydala menší aktualizaci softwaru pro konzole PlayStation 5, která se nevěnuje klasickému vylepšení výkonu systému, nýbrž přináší podporu pro bezdrátový ovladač DualSense Edge. Ten na trh dorazí 26. 1. 2023 a pochlubí se vyměnitelnými analogy.

To ale není vše. Japonská společnost má na nejbližší dny chystat veřejnou betu další velké aktualizace firmwaru. Označena je jako 7.00 a je určena pro PlayStation 5. Podle informací od Toma Hendersona z Insider Gaming přidá plnou integraci Discordu a možnost streamovat hry z PS5 prostřednictvím cloudu. Tato možnost má být ale dostupná pouze pro předplatitele tarifu PlayStation Plus Premium.

V současné době je cloud používán pro hraní her ze starých systému (PS1, PS2, PS3, PSP a PS Vita) na PS5, ale i tady je nutné mít PS Plus Premium. Rozšíření možností dává smysl, když Microsoft s Xbox Game Pass Ultimate na cloud tlačí a prosazuje ho.

K vydání plné verze aktualizace má dojít prý v březnu a ve veřejném testování, které má skončit 30. 1., nemají být všechny funkce Discordu.

Integrace s Discordem byla oznámena už v květnu 2021, kdy prezident a generální ředitel Sony Jim Ryan prohlásil, že chtějí propojit služby Discordu se sociálními a herními zážitky uživatelů v PlayStation Network. Z toho důvodu Sony koupila menšinový podíl Discordu.

Pokud má Henderson správné informace, tak brzy bychom měli být od Sony oficiálně informováni.