Nedávno svět obletěla zpráva, že Sony financuje reboot slavného Silent Hill a do toho touží po návratu Silent Hills od Hidea Kojimy, který si majitelé PS4 mohli zahrát v rámci demoverze P.T. (herní prototyp). Dnes k této zajímavé informaci přidáváme další. Podle spekulací chce Sony získat licenci na tři důležité značky Konami.

Konkrétně má mít Sony zájem nejen o Silent Hill, ale také o Metal Gear Solid a Castlevania. Spekulace tvrdí, že reboot Castlevanie je ve vývoji v Japan Studio a má být ve stylu Bloodborne. Kojima má zase pokračovat ve spolupráci se Sony (po Death Stranding) a mít šanci pracovat nejen na Silent Hills, ale také na Metal Gear Solid.

Spekulace jsou to opravdu divoké. Objevily se na fóru 4chan a vynést je měl zaměstnanec japonského studia Sony. Poté je měl ověřit web Jack of All Controllers přes své neznámé zdroje. Pokud je to pravda, tak PlayStation získá zajímavé exkluzivity pro PS5. Od Konami už jsme několikrát slyšeli, že se chce zaměřit zejména na herní automaty v Japonsku, tudíž by mohla Sony získat licenci na velké hry, zatímco Konami si nechá licenci na automaty.