Sony se stále více přiklání k počítačům. Nejprve japonská společnost začala své starší exkluzivity PlayStationu vydávat na Steamu a Epic Games Store. Dalším krokem je zkrácení doby mezi PS5 a PC verzemi a také virtuální realita pro PC.

Na PlayStationu Blogu se Sony pochlubila testováním kompatibility headsetu PlayStation VR2 s počítačem. „Doufáme, že podporu zpřístupníme v roce 2024,“ dodává firma v článku s oznámením nových her pro PS VR2.

Podle manažera komunikace je cílem nabídnout větší rozmanitost her pro virtuální realitu, které jsou dostupné na počítačích. Takže byste si mohli zahrát například Half-Life: Alyx od Valve. Tato hra by se přidala k více než 40 podporovaným titulům z PS5, včetně Horizon Call of the Mountain, Pavlov, Gran Turisma 7, Resident Evil Village, Resident Evil 4 VR Mode, Beat Saber, Synth Riders nebo Drums Rock.

Navíc se chystá Metro Awakening, Legendary Tales a na rok 2024 čerstvě také Zombie Army VR se vzrušující kampaní a online kooperací pro dva hráče. Sami, případně s kamarádem se budete muset probojovat přes válkou zmítanou Evropu a bojovat s hordou zombií. K dispozici bude autentický arzenál z druhé světové války, včetně odstřelovacích pušek, samopalů, pistolí a výbušnin. Kromě toho dorazila aktualizace do Arizona Sunshine 2.