Sons of Valhalla zaujme pixelartovou grafikou, hratelností kombinující boj s budováním pevností a Vikingy. Tady budete stavět pevnosti, obléhat tvrze nepřátel, svolávat válečníky a podnikat nájezdy na území Anglie.

Vžijete se do role Thoralda Olavsona, válečníka odhodlaného vypátrat jarla, který mu vypálil domov, unesl milou a následně prchl do vzdálené Anglie. V těchto neznámých krajinách se ale nemůžete spoléhat jenom na sebe, pokud chcete zvítězit. Budete potřebovat družinu a pevnost, ze které budete snahy o vypátrání své milé, ale i dobyvatelské tažení koordinovat. Vybudujte a opevněte svou tvrz tak, aby vám zajistila zdroje, zatímco budete se svými válečníky bojovat za svržení svých nepřátel a obléhat jejich osady.

Klíčem k dosažení cíle je budování. Budete rozvíjet svá města a aktivně pracovat na své ekonomice, stejně tak můžete potřebné zdroje nalézt při nájezdů na okolní vesnice, ze kterých si vezmete všechno potřebné. Postupně nabírejte sílu, ať se můžete postavit vojenské síle svého nepřítele. Nezapomínejte ale na venkov, kde budete dobývat vesnice, získávat zdroje a svolávat válečníky, kteří se budou bít za vaši věc.

Sons of Valhalla vyjde 5. dubna/apríla na PC přes Steam a Epic Games Store s českými titulky. Už teď si můžete stáhnout demoverzi.