Fanoušci tahových klasik z 90. let, pixel artu a fantasy dobrodružství se mohou těšit na vydání hry Songs of Conquest v předběžném přístupu na Steamu. Dočkali jsme se také nového traileru, který se zaměřil na detailnější představení bojového systému a příběhu.

Songs of Conquest bude na Steamu v rozpracované verzi dostupné od 10. 5. letošního roku. V předběžném přístupu bude hra přibližně rok.

Songs of Conquest je tahová strategie inspirovaná klasickými tituly z 90. let. „Postav se do čela mocných mágů a putuj do neznámých zemí. Bojuj proti armádám, které se Ti odváží postavit do cesty, a pátrej po mocných artefaktech. Ovládni svět, než to udělá někdo jiným,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Budete budovat svá království, prozkoumávat vzdálené země a bojovat o nadvládu v kampaních pro jednoho hráče, online i lokálním multiplayeru nebo v režimu skirmish. V bitvě se ujmete kontroly nad širokou škálou bojových jednotek a také nad Wieldery, unikátními jednotkami hrdinů, kteří mohou ovládat magii a posilovat svá vojska, stejně jako sesílat ničivá kouzla na své nepřátele.

V předběžném přístupu nebude chybět editor map, který vám poskytne nástroje pro vytváření vlastních dobrodružství a kampaně a sdílení výtvorů s ostatními hráči.

To vše a mnohem víc se odehraje ve světě, kterým zmítá válka mezi čtyřmi nepřátelskými frakcemi. Arleon, starodávný rytířský řád, jehož členové se přetahují o moc. Rana, prastaré kmeny bojující o přežití v bažinách. Loth, nekromanti probouzející mrtvé. A Barya, odvážní žoldáci a vynálezci kteří milují peníze, střelný prach a nezávislost.

„Na hře Songs of Conquest pracujeme už asi pět let a myslíme si, že je na čase se o ni podělit s komunitou, která se kolem nás shromáždila, když jsme ji poprvé oznámili,“ řekl Carl Toftfelt, vedoucí herní designér studia Lavapotion. „Early Access nám umožní pokračovat ve vývoji a zároveň sbírat zpětnou vazbu komunity ohledně herních prvků a návrhů budoucího obsahu. Nemůžeme se také dočkat, až uvidíme, co naši hráči vytvoří pomocí editoru map!“

Podívejte se na naše dojmy, nedávno jsme měli možnost si Songs of Conquest zahrát.