Po pěti letech v předběžném přístupu vyjde plná verze komplexní ekonomické strategie Workers & Resources: Soviet Republic od slovenského studia 3Division. Dnes bylo oznámeno, že verze 1.0 dorazí v průběhu roku 2024. Přesné datum vydání sděleno nebylo.

Oznámení doprovází nový trailer a další informace. Workers & Resources: Soviet Republic bylo v early access na Steamu spuštěno 15. 3. 2019 a od té doby se výrazně rozšířilo a zlepšilo. Vývojáři odvedli opravdu kus práce a nabízejí zájemcům propracovanou budovatelskou a ekonomickou strategii, ve které mají za úkol vybudovat sovětskou republiku a proměnit chudou zemi v bohatou průmyslovou velmoc. Nechybí výrobní řetězce a plně simulovaná globální ekonomika. Musíte se starat o život obyvatel od vzdělání přes práci a věrnost ke straně po zločinnost.

„Spravujte všechny aspekty své republiky v této hře na budování města se sovětskou tematikou. Díky plánovanému hospodářství máte pod kontrolou všechno od těžby suroviny přes výrobu zboží až po poskytování služeb – využijte této moci a dělejte rozhodnutí, která mají dopad na každodenní životy lidí a jejich věrnost vůči národu. Ať už jde o stavbu, přepravu, obchod, zdravotní péči, vzdělání, zábavu, turismus, či jakýkoliv další z bezpočtu aspektů zcela rozvinutého města, je na vás, abyste rozhodli o dostupnosti, přístupnosti a kvalitě. Zápaste s hlubokou simulací globálních výrobních řetězců, zatímco budete hledat úrodnou půdu, rudné žíly a schůdné pozemky, na kterých vystavíte svůj národ – kéž na vás rádiové stanice pějí chvalozpěvy a občané se radují ve své slavné sovětské republice,“ dočteme se v popisku.

NOVÝ OBSAH

Plná verze zahrne speciální kampaň, která bude sloužit jako oficiální tutoriál. Ten je potřeba, protože dlouho trvá, než pochopíte základy a potom další části. Ve speciální kampani se hráči ocitnou v kůži nedávno zvoleného úředníka nově vznikající bývalé sovětské republiky. K dispozici budou ministři z různých oborů, kteří hráčům pomohou vybudovat základy nového města, vytvořit základní průmyslové a zemědělské kapacity a zajistit dlouhodobou prosperitu státu a jeho obyvatel. První dvě části budou připraveny k testování během několika příštích týdnů a poté budou vydány ke konci ledna, zatímco třetí část kampaně by měla vyjít později v roce 2024.

Workers & Resources: Soviet Republic se prodává za 39,99€ (cca 980 Kč) a má velmi pozitivní uživatelské recenze. Hra má slovenskou textovou lokalizaci.