Společnost Capcom oznámila, že hráčům vylepší léto o remaster Monster Hunter Stories. Akční RPG původem z Nintenda 3DS se na PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch dostane 14. června/júna letošního roku.

Remaster se pochlubí kompletně vylepšenou grafikou ve vysokém rozlišení, plnohodnotným japonským a anglickým dabingem a novým režimem Museum, kde můžete obdivovat více než 200 ilustrací a náčrtků. Ve hře bude ještě jukebox, abyste si mohli poslechnout soundtrack hry, poprvé s prostorovým zvukem.

V Monster Hunter Stories vyrazíte na RPG dobrodružství jako jezdec, který si buduje pouto s monstry, zvyšuje jejich potenciál a rozpoutá po jejich boku destruktivní komba. Můžete létat, plavat a probíjet si cestu do nových lokací, objevovat a líhnout vejce a účastnit se tahových bitev s partou až pěti monster.

Jako další Capcom oznámil Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruins pro PS4. Jde o druhý díl spin-off JRPG, který původně vyšel na Switch a PC v létě 2021. Na PS4 budete moci začít chytat monstra, vychovat je a žít s nimi jako jezdec od 14. června/júna.

„Náš legendární příběh začíná hromadným zmizením Rathalos z celého světa. Na začátku příběhu se setkáte s wyveriánskou dívkou, která znala vašeho slavného dědečka Reda. Bylo jí svěřeno vejce, ale co je v něm? Osud světa visí na vlásku a vzrušující příběh Wings of Ruin může začít,“ uvádí Capcom.

Jako poslední japonská společnost oznámila, že Monster Hunter: World se prodalo 25 milionů kopií, včetně Monster Hunter World: Iceborne Master Edition. Bohužel o Monster Hunter Wilds jsme se zatím nic nového nedozvěděli. Nadále platí, že lov velkých bestií nabídne v roce 2025 na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.