Titanfall a Portal v jednom? Tak mi připadá nově představení singleplayerová first-person střílečka Second-Loop od nezávislého týmu KakaruStudio. Hra láká na intenzivní boje, manipulaci s gravitací a možnost postavit si téměř cokoliv.

Jako pilot mecha si užijete nejet bitvy proti dalším mechům, ale také řešení fyzikálních hádanek. Pomohou vám schopnosti popírající gravitaci a manipulace s objekty pomocí vaší mysli. Tyto dovednosti se budou hodit také při rozbírání věcí a jejich skládání. Autoři mluví dokonce i možnosti rozebírat a skládat své okolí.

Postavit bude možné téměř vše, od výstředních sportovních aut přes čluny až po letadla. S vaším výtvorem si potom samozřejmě můžete užít zkušební jízdu a spoustu zábavy v postapokalyptické městské krajině, kde jsou zbytky kdysi prosperující metropole zmáčené nekonečným lijákem.

Co tady děláme? Zatím víme, že budeme nejen hrdinou, ale i symbolem odporu proti utlačovatelským silám, které se snaží ovládnout svět. Naše činy budou inspirovat ostatní, aby se přidali k boji, což povede k vrcholné konfrontaci, která rozhodne o budoucnosti lidstva. I když o kooperaci se nemluví.

Second-Loop je oznámen pro PC.