Po letech Konami vrací mezi živé značku Silent Hill. Před očekávaným remakem druhého dílu dojde na spojení hry a seriálu v netradičním interaktivním projektu Silent Hill: Ascension. Ten je založen na rozhodování v reálném čase. Dle rozhodnutí hráčů se bude odvíjet příběh v dalších epizodách.

Dnes se můžeme podívat na nový trailer. Doprovází ho slib, že první epizoda bude dostupná 1. 11. ve tři ráno našeho času přes webový prohlížeč, App Store (iOS) a Google Play (Android). Hlasování, které ovlivní osud postav, bude v reálném čase. Pokud nebudete mít čas sledovat jednotlivé epizody každý den, tak jednou týdne má být dostupný balíček epizod. Ten bude ke zhlédnutí také v aplikaci Sony Pictures Core určené pro PlayStation 5 a PlayStation 4 a aplikaci Bravi Core pro televize Bravia a vybrané chytré telefony Xperia.

Silent Hill: Ascension sleduje složité životy dvou rodin v nebezpečí, které spojuje řada zneklidňujících vizí a děsivých monster, jež je pronásledují až na pokraj zatracení. Část se odehrává v městečku Hope’s Junction v Pensylvánii. Tahle oblast se vzpamatovává po smrtelné nehodě v ocelárně, která zdecimovala ekonomiku městečka. Komunitou otřese další smrt a zodpovědnost za ni nese Rachel Hernandezová. Na druhém konci světa, ve skomírající rybářské vesnici v Norsku jménem Stilledalen, je klid rodiny Johansenových narušen, když jejich matriarcha Ingrid zemře za podezřelých okolností.

„Přežití každé z postav závisí na překonání nejtemnějších pudů a bolestné minulosti, kdy se postaví svým vlastním hrůzám a objeví tajemné vazby, které je spojují. Najdou tyto postavy vykoupení, utrpení nebo zatracení? O jejich osudu rozhodnete vy,“ lákají autoři.