Dnes v jedenáct večer bude oznámen remake druhého dílu Silent Hill 2, na němž pracuje polské studio Bloober Team. Autoři hororů The Medium, Layers of Fears nebo Observer se údajně mohou spolehnout na názory a dohled od zkušených japonských tvůrců. Těmi jsou Akira Yamaoka a Masahiro Ito. První jmenovaný je skladatel a druhý byl výtvarným ředitelem a designérem monster.

Úniky teď nabírají na obrátkách. Server WhatifGaming přišel s novou zprávou. Podle jeho anonymních zdrojů bude remake časovou konzolovou exkluzivitou pro PlayStation 5. Vyjde tedy zároveň na PC, ale majitelé Xboxu Series X/S budou muset čekat nejméně 12 měsíců. To jde ruku v ruce s dnešními tagy v nadcházejícím streamu, kde je jen Steam a PS5.

Podle stejných informací se bude remake hrát s kamerou z pohledu třetí osoby přes rameno, ve stylu remaku Resident Evil 2 z roku 2019 od Capcomu. Vizuální stránka hry je popisovaná jako „úžasná“ a „skutečně next-gen“. Tak snad na PS5 nepoběží ve 30 snímcích za sekundu jako A Plague Tale: Requiem a Gotham Knights.

Článek od WhatifGaming dokonce lajkoval prominentní insider The Snitch, což mu dodává na důvěryhodnosti.

TOHLE MAJÍ BÝT OBRÁZKY Z REMAKU SILENT HILL 2: