Pokud chcete být dneska v jedenáct večer při sledování prezentace Silent Hillu překvapeni, tak rozhodně nečtěte dál. Správce YouTube kanálu Silent Hillu totiž udělal chybu a při nastavení streamu zadal tagy, které prozrazují, na co se dneska můžeme těšit.

Podle těchto tagů během dnešního přenosu dojde k oznámení Silent Hill 2, Return to Silent Hill a Silent Hill: Ascension. Zahrnuty jsou také tagy PlayStation, Steam, Teaser Trailer nebo Interview. Že by další konzolová exkluzivita PlayStationu?

Potvrzen by tak měl být dlouho spekulovaný remake druhého dílu Silent Hill, na němž dle všeho pracuje polský Bloober Team. Autoři hororů The Medium, Layers of Fears nebo Observer mají připravovat komplexní remake a dle některých zvěstí má být podobě jako Final Fantasy VII Remake rozdělen na části.

Silent Hill: Ascension má být zase úplně nová hra. Za vývojem údajně stojí nespecifikované japonské studio a do všeho je zapojen Masahiro Ito, jenž je výrazně podepsán za původními díly Silent Hillu. Tady se sluší připomenout, že se spekulovalo i o zapojení Hidea Kojimy. Že by měl šanci dokončit svůj P.T. (herní teaser) a udělat z něj Silent Hills?

A co Return to Silent Hill? To může být film režiséra Christophea Ganse, který se na plátna kin dostane příští rok. Mimochodem, byl to on, kdo nedávno potvrdil, že se chystá několik her.

Fanoušci si také všimli odkazu na obchod se suvenýry Sweet Factory, který byl lokací ve hře Silent Hill 3, což může naznačovat, že by toho na dnešním streamu mohlo být více. O tom svědčí i meta data stránky. Dle nich by později mohlo dojít k oznámení i třetí a možná i čtvrté potenciální hry Silent Hill.

Každopádně, přenos bude mít necelých 50 minut, tak před půlnocí budeme vědět, co a jak.

Silent Hill je hororová série, která vznikla v roce 1999 v Konami. Poslední díl vyšel v roce 2012 s podtitulem Downpour pro PlayStation 3 a Xbox 360 a pracovalo na něm české studio Vatra Games.

P.T. je hratelný teaser od Hidea Kojimy pro Silent Hills