Dnes na PlayStation 5 a PC vychází nová verze interaktivního hororu Until Dawn. Jde o kompletní předělávku od nového studia Ballistic Moon, které založili veteráni Supermassive Games. Sony u té příležitosti přichází s launch trailerem.

Krátké video láká na různé situace ve hře. Neobsahuje přímo spoilery, i když naznačuje určité věci, ke kterým v příběhu dojde. Osm přátel v osamocené chatě, kde před rokem zmizeli dva jejich kamarádi, čeká noční můra a boj o život.

Někteří už stihli Until Dawn dohrát a pozorně sledovali závěrečné titulky. V nich je teaser na pokračování. Odehrává se několik let po původním příběhu v Los Angeles, kde Sam v šest ráno zvoní budík na telefonu. Vidíme strašidelné stíny a slyšíme znepokojující zvuky. Na její ruce vidíme krvavé znamení a něco šeptá její jméno.

Nyní tedy začíná nová verze Until Dawn dávat smysl. Jak víme, v Ballistic Moon kromě nové grafiky a animací upravili a rozšířili příběh. Vše by pak mohlo zapadat do plánované filmové adaptace. Je ovšem zajímavé, že podle insidera Nicka Bakera vzniká Until Dawn 2 ve studiu  Firesprite. To pracuje na hororovém projektu pro PS5 už nějakou dobu.