Tahle kombinace vám sice může na první pohled připadat fakt divná, přece jen, komu by se chtělo hrát RPG ve stylu Candy Crush Saga, že ano? Odpovědí je, že docela velkému počtu hráčů, jelikož tento neobvyklý přístup k RPG žánru si v roce 2007, kdy vyšel první díl, našel svou fanouškovskou základnu, jež již od roku 2010 čeká na pokračování série.

Poté, co společnost 505 Games začátkem tohoto roku odkoupila australské studio Infinity Plus Two, které stojí za úspěšnou sérií Puzzle Quest, netrvalo moc dlouho, než došlo na oznámení třetího dílu. Na rozdíl od svých bratříčků bude Puzzle Quest 3 free-to-play.

Co se herního systému týče, vypadá to, že se série opravdu posunula, jelikož můžeme očekávat intenzivní 1-versus-1 soubojový systém realizovatelný ve 3D herním světě.“ Budete na své soupeře sesílat mocná kouzla a další podobné útoky ve vylepšeném tahovém systému, a navíc se můžete těšit i na zbrusu nové herní mechaniky.

Pokud vás zajímá, jak je na tom příběh, tak Puzzle Quest 3 se bude odehrávat 500 let po událostech prvního dílu. Pustíte se do prozkoumávání Etheria a pokusíte se přijít na záhadu skrývajíc se za posledními slovy prastarého Rudého Draka.

„Po ohromné poptávce fanoušků v posledním desetiletí po dalším pokračování Puzzle Quest, jsme nadšeni, že můžeme konečně oznámit Puzzle Quest 3,“ řekl výkonný ředitel a kreativní ředitel studia Infinity Plus Two Steve Fawkner. Ten se dále zmínil o tom, že vize tohoto projektu je ve vývoji už několik let a jako u každé dobré Puzzle Quest hry, najdeme zde skvěle vyvážený herní systém, příběh a řešení hádanek. Navíc by dle něj měl Puzzle Quest přijít s něčím nečekaným, co osloví jak nové, tak i staré fanoušky série.

Tím nejlepším je, že Puzzle Quest 3 by měl dorazit již koncem tohoto roku na PC a mobilní zařízení. Navíc se nejedná o žádnou velkou AAA hru, takže pokud půjde vše, jak má, nemuseli bychom se ani bát žádného odkladu.